fbpx

Cocktails

Weinlands Godfather

by Ovidiu Niculcea

Ingrediente

  • ​40ml Jidvei Traminer Roz CIB 2018
  • 30ml Vinars Jidvei VSOP
  • 35ml Verjus Jidvei
  • 10ml sirop de soc


  • Procedeu: Stir
  • Pahar: Cupă
  • Garnish: Crustă de zahăr și o petală de trandafir
  • Gust: Dulce - aromat
  • Ocazii de consum: Prânz, cină

Mod de preparare

1Se pregătesc, la prerăcit, mixing glass-ul și cupa pentru cocktail.
2Se adaugă, pe rând, într-un mixing glass, cu ajutorul unei măsuri, 35 ml Verjus Jidvei, 10 ml sirop de soc, 40 ml Jidvei Traminer Roz CIB 2018 și 30 ml Vinars Jidvei VSOP.
3Cu ajutorul unei lingurițe de bar, se amestecă ușor toate ingredientele timp de 30 de secunde.
4Cupa prerăcită, se va glazura cu zahăr pe o parte.
5Se toarnă ingredientele omogenizate în cupă si apoi, se adaugă drept garnish o petală de trandafir.

You and I

by Marius Vlădău

Ingrediente

  • ​40ml Vinars Jidvei VS
  • 25ml sirop soc
  • 20ml Verjus Jidvei
  • 4 frunze busuioc fresh
  • 100ml Spumant Jidvei Extra Brut


  • Procedeu: Smash
  • Pahar: De vin alb
  • Garnish: Frunză busuioc & floare roșie
  • Gust: Proaspăt - răcoritor
  • Ocazii de consum: Summer party

Mod de preparare

1Se umple shakerul cu gheață.
2Se adaugă 3-4 frunze de busuioc, 40 ml Verjus Jidvei, 25 ml sirop de soc, 20 ml Vinars Jidvei VS și se agită foarte puternic.
3Cu ajutorul unei site, se strecoară compoziția într-un pahar plin cu gheață.
4La final, se adaugă 100 ml Spumant Jidvei Extra Brut, ca top.
5Drept garnish, se vor folosi frunze de busuioc și o floare colorată.

The Middle of Transylvania

by Eduard Adrian Oancea

Ingrediente

  • ​60ml Vinars Jidvei VSOP
  • 40ml Verjus Jidvei
  • 25ml sirop de salcâm


  • Procedeu: Stir & Strain
  • Pahar: Coupé
  • Garnish: Frunze de mentă
  • Gust: dulce - acrișor
  • Ocazii de consum: Garden party

Mod preparare

1Se pregătește paharul pentru cocktail care se va umple cu gheață.
2Se pun în shaker 60 ml Vinars Jidvei VSOP, 25 ml sirop de salcâm și 40 ml Verjus Jidvei.
3Folosim metoda shake and strain, ingredientele se amestecă puternic, timp de 20 - 30 secunde, apoi cu ajutorul unei site, se toarnă băutura obținută în paharul bine răcit.
4Ca și garnish, se vor pune câteva frunze de mentă.

Legenda lui Andrei

by Andrei-Sorin Tăușan

Ingrediente

  • ​20ml Vinars Jidvei VSOP
  • 20ml Vinars Jidvei VSOP aromat cu Lavandă
  • 20ml Sirop de miere
  • 20ml Suc de struguri verzi acri
  • 3ml Țuică de Prune
  • 60ml Vin Spumant Mărgăritar Roze


  • Procedeu: Hard Shake & Strain
  • Pahar: Vin Alb
  • Garnish: Coajă de lămâie & Sprig de Lavandă
  • Gust: dulce - acrișor
  • Ocazii de consum: Aniversări și zile festive

Mod preparare

1Se clătește paharul în care va fi servit cocktailul cu cei 3 ml de țuică și apoi, se umple paharul cu gheață.
2Într-un shaker se pune gheață și se adaugă Vinars Jidvei VSOP și vinarsul aromatizat cu lavandă, siropul de miere și sucul de struguri.
3Se agită puternic pentru 8-10 secunde.
4Se strecoară continuțul printr-o sită în paharul cu gheață.
5Se toarnă spumant Mărgăritar Roze și se amestecă ușor, de jos în sus.
6Garnish - coajă de lămâie și o crenguță de lavandă.

0
Coș de cumpărături