- Traminer Roz CIB 2018 40 ml
- Vinars Jidvei VSOP 30 ml
- Verjus 35 ml
- Sirop de soc 10 ml
- PROCEDEU Stir
- PAHAR Coupette
- DECOR Crustă de zahăr și o petală de trandafir
REȚETA
Se pregătesc, la prerăcit, mixing glass-ul și cupa pentru cocktail.
Se adaugă pe rând într-un mixing glass, cu ajutorul unei măsuri, 35ml Verjus, 10ml sirop de soc, 40ml Traminer Roz CIB 2018 și 30ml Vinars Jidvei VSOP. Cu ajutorul unei lingurițe, se amestecă ușor toate ingredientele timp de 30 de secunde.
Cupa prerăcită, se va glazura cu zahăr pe o parte.
Se toarnă ingredientele omogenizate în cupă si apoi, se adaugă garnish-ul, o petală de trandafir.
Ovidiu Niculcea este din Alba Iulia, este prezent în industria ospitalității de peste 11 ani și plănuiește să rămână până la vârsta de pensionare.
De-a lungul carierei, a participat și a fost finalist național la numeroase competiții, reușind să obțină locul 2 în 2016 și locul 3 în 2019 la Campari bartender of the year. În prezent, este trainer la Diageo Bar Academy și are propria afacere de cocktail bar mobil pentru evenimente private.
Ingredientele Jidvei
CIB 2018
Îmbogățește cocktailurile cu arome dulci de miere și flori de trandafir, accente de piersici bine coapte, completate de note fine de papaya și fructul pasiunii.
Gustativ este savuros, dulce, dar bine echilibrat de aciditatea naturală ridicată specifică Podgoriei Târnave-Jidvei. Este intens, persistent și savuros.
-
ALCOOL11.5%
-
Note aromaticearomele irezistibile de piersici, miere, dulceață de trandafiri și fructe exotice dulci
Jidvei VSOP
Îmbogățește cocktailurile cu note de vanilie, ciocolată și nuci, de condimente exotice, fructe uscate și fructe confiate. Aromatic se împletește foarte bine în diverse combinații cu lichioruri, siropuri sau chiar cu alte tipuri distilate.
Oferă nu doar tărie alcoolică (bază alcoolică) cocktailurilor prin cele 42% alc., dar mai ales savoare prin complexitatea aromatică datorată învechirii pentru minimum 5 ani, în butoaie de lemn de stejar.
-
ALCOOL42%
-
Note aromaticescorțișoară, migdale, cuișoare, smochine, nuci prăjite