- Vinars VSOP Jidvei 40 ml
- Reducție de Grigorescu Fetească Regală 30 ml
- Lemon Fresh 30 ml
- Albuș de ou proteinizat și pasteurizat 20 ml
- PROCEDEU Dry Shake & Hard Shake
- PAHAR Coupé
- DECOR Fructe de aronia cu miere, pe pat de lămâie deshidratată și caramelizată
REȚETA
Se pun într-un shaker sau borcan (fără gheață) ingredientele de mai sus.
Se agită bine 8-10 secunde, iar apoi se adaugă gheață și se mai agită o dată.
Băutura obținută se va strecura cu ajutorul unei site și va fi turnată într-un pahar cu picior.
Garnish - citricele și aronia din reducție vor fi decorul cocktailului. Se pun la cuptor feliile de lime până se usucă, iar apoi se ung cu miere, se presară puțin zahăr brun și fructe de aronia. Băutura se servește împreună cu decorul.
*Pentru a obține reducția din rețetă - se pun într-o tigaie, la foc mic, 200ml Grigorescu Fetească Regală, se adaugă pătrunjel, iar când începe sa fiarbă se toarnă 100ml sirop de salcâm. Se amestecă, iar când fierbe din nou se adaugă felii de lime și portocale (4-6 felii din fiecare) și fructele de aronia. Se amestecă 4-5 minute, iar conținutul se strecoară într-un pahar.
*Albușul de ou pasteurizat și proteninizat poate fi achiziționat din în supermarket. Ingredientul va oferi băuturii o textură spumoasă.
Daniel Kosztandi este din Arad, are 34 de ani și în prezent, își desfășoară activitatea la AOA Garden Arad.
În cei 16 ani de când activează în industria ospitalității, a participat la peste 15 competiții naționale și internaționale - Champions Flair Crash, Bar Contest Oradea, Roadhouse European Prepare to Flair, unde s-a clacat al patrulea în finală, și multe altele.
Ingredientele Jidvei
Jidvei VSOP
Îmbogățește cocktailurile cu note de vanilie, ciocolată și nuci, de condimente exotice, fructe uscate și fructe confiate. Aromatic se împletește foarte bine în diverse combinații cu lichioruri, siropuri sau chiar cu alte tipuri distilate.
Oferă nu doar tărie alcoolică (bază alcoolică) cocktailurilor prin cele 42% alc., dar mai ales savoare prin complexitatea aromatică datorată învechirii pentru minimum 5 ani, în butoaie de lemn de stejar.
-
ALCOOL42%
-
Note aromaticescorțișoară, migdale, cuișoare, smochine, nuci prăjite
Fetească Regală
Cu un caracter suav și floral, prin conținutul perfect echilibrat dintre zaharurile reziduale și aciditatea specifică Podgoriei Târnave, acest vin va fi un element dorit în cocktailuri, precum White Sangria, St. Germain Cocktail sau de ce nu, într-un White Wine Spritzer aromat cu sirop sau lichior de pepene roșu, caise sau de piersici.
Oferă volum și bază cocktailurilor clasice pe bază de vin alb.
-
ALCOOL13%
-
Note aromaticeflori de salcâm și de citrice, accente suave de fructe coapte, mere și pere galbene