În perioada 23-27 octombrie 2019, orașul Iași, actuala Capitală a Tineretului din România, a găzduit Summitul Tinerilor, cel mai ambițios eveniment de învățare, dezbatere, decizie. Desfășurat sub deviza „Imaginează! Crede! Revoluționează!”, evenimentul a fost o bună ocazie pentru ca tinerii să exploreze îndeaproape, prin ateliere și proiecte concrete, ce înseamnă să crezi în propriile puteri pentru a putea să revoluționezi percepții și perspective.
La nivel global, sustenabilitatea și perspectivele de viitor ale umanității sunt puse sub semnul întrebării. Orașele reprezintă tot mai mult puterea inovării și asumării unor pași curajoși în adresarea unora dintre aceste provocări, lucruri care influențează în mod direct relațiile dintre oameni – cei care îl locuiesc și care îl însuflețesc. A da un sens comun, a ajunge la un numitor comun – acestea sunt doar câteva dintre frazele de zi cu zi care evidențiază importanța simțurilor pentru orientarea noastră. Această orientare are o importantă determinantă asupra cum ne definim alegerile în consum și stilul de viață. În acest sens, din dorința de a face încă un pas înainte venind în întâmpinarea nevoilor de cunoaștere continuă a tinerilor, Jidvei, partener al acestui evenent, a propus o apropiere și redescoperire a conexiunii interumane prin intermediul unui lucru cât se poate de simplu, dar care este prezent și ocupă un loc important în viața noastră de zi cu zi: prin intermediul gustului, care, prin multiplele sale valențe — artă, știință, istorie, memorie, emoție, storytelling, identitate, comunitate, apartenență, patrimoniu, act cultural și de creație — devine creator și purtător de sens.
Astfel, unul dintre atelierele propuse în data de 25 octombrie 2019 s-a desfășurat în compania vinurilor Mysterium #revealedbyJidvei, un atelier special prin care ambasadorul Jidvei, Nicolle Birta, alături de specialistul în Relații Publice Jidvei, Adina Ardeleanu, le-au vorbit tinerilor studenți despre felul în care viața noastră poate deveni mai bună și mai plină de sens prin educarea gustului. Atmosfera a fost una caldă și primitoare și ne-am bucurat că am avut ocazia să purtăm un dialog deschis cu tineri din diferite colțuri ale lumii, nu doar din România, și că până la finalul atelierului, participanții au avut ocazia de a se apropia prin intermediul poveștilor, demonstrând cel mai bine puterea vinului de a aduce oamenii împreună și de a crea conexiuni mai strânse și mai armonioase între ei, contribuind astfel la dezvoltarea unui spirit mai bun și a unei atmosfere mai cordiale a orașului tânăr.