fbpx

Deserturi

Tart Tatin cu mere și Verjus Jidvei

Ingrediente - pentru 4 porții

  • ​140g zahăr tos
  • 100g unt nesărat
  • 2 linguri Verjus Jidvei
  • 3 mere Granny Smith mari, decojite, tăiate în jumătate și fără miez
  • 1 foaie de foietaj dezghețată
  • 1 cutie cu înghețată de vanilie

Mod de preparare

1Se preîncălzește cuptorul cu ventilator la 190C.
2Se pun zahărul, untul și Verjus Jidvei într-o cratiță mică la foc mediu. Se lasă untul și zahărul să se topească. Odată ce amestecul începe să se topească, nu se amestecă, ci se agită vasul pentru a muta amestecul la fiecare 30 de secunde. Odată ce amestecul începe să se caramelizeze, timp de 8 până la 10 minute, se scoate oala de pe foc și se lasă deoparte.
3Într-o tavă de copt de 20 de centimetri, se așează merele, cu partea tăiată în sus și se toarnă peste ele caramelul cu Verjus Jidvei.
4Se taie aluatul foietajului într-un cerc de 21 de centimetri și se așează peste mere.
5Se pune aluatul în cuptorul preîncălzit și se coace timp de 30 până la 35 de minute.
6Se scoate aluatul din cuptor și se lasă la așezat timp de 5 până la 10 minute, apoi se pune o farfurie mare deasupra vasului de copt și se răstoarnă vasul, astfel încât tarta să se răstoarne.
7Se servește tarta caldă cu o cupă cu înghețată de vanilie.

Almond Crisp

Ingrediente - pentru 4 porții

  • ​50ml Verjus Jidvei
  • 1/3 cană cu zahăr brun
  • 1 cană cu fulgi de migdale

Mod de preparare

1Se preîncălzește cuptorul la 180C.
2Pentru a face migdalele crocante, se pun cantitatea de Verjus Jidvei, zahărul brun și migdalele într-un castron și se amestecă bine pentru a se combina.
3Se întinde uniform amestecul de migdale pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
4Se coc migdalele timp de 9 minute, apoi se învârte tava și se gătesc pentru încă 9 minute, până când migdalele devin aurii pal, urmărindu-se cu atenție ca zahărul să nu se ardă.
5Se lasă deoparte desertul până când se răcească complet, apoi se rupe în bucăți.

Panna Cotta cu pere însiropate în Verjus Jidvei

Ingrediente - pentru 6 porții

  • ​2 foi de gelatină aurie
  • 1 2/3 cană smântână
  • 150g zahăr tos
  • 1 cană de zer de lapte
  • 1 coajă și sucul de la o lâmâie
  • 1/4 păstaie de vanilie despicată

Ingrediente pentru pere însiropate în Verjus Jidvei

  • ​8-12 pere uscate
  • 1 1/4 cană Verjus Jidvei
  • 1 baton de scorțișoară
  • 1 linguriță cu coajă de lamaie răzuită
  • 1 lingură de zahăr

Mod preparare Panna Cotta

1Se pun foliile de gelatină în apă rece pentru a se înmuia.
2Se combină smântâna, zahărul și vanilia într-o cratiță la foc mediu și se aduce aproape la fierbere, apoi se ia de pe foc. Se adăuga amestecul de smântână și zahăr și cu zerul de lapte într-un castron.
3Se lasă amestecul la răcit și se adaugă coaja de lămâie răzuită.
4Se scurge excesul de apă rămasă și se amestecă cu smântâna, apoi se compoziția se împarte în forme, care se pun, apoi, la frigider pentru a se întări. Se servește alături de perele însiropate în Verjus Jidvei.

Mod preparare pere însiropate în Verjus Jidvei

1Se adaugă Verjus Jidvei și zahărul într-o cratiță și se amestecă până când zahărul se dizolvă.
2Se adaugă perele, coaja de lămâie răzuită și scorțișoara și se fierb ușor până când perele se îmbină.
3Odată însiropate, perele se așează lângă Panna Cotta.

0
Coș de cumpărături